Tallisopimuksen allekirjoittaneella hevosen vastuuhenkilöllä on velvollisuus perehdyttää kaikki hevosensa käsittelijät noudattamaan kaikkia ratsastus- ja tallisääntöjä. Sama koskee ulkopuolisia käyttömaksun maksavia.

Yleiset säännöt

Talli on avoinna klo 07-21 tai erikseen sovittuna aikana.

Kaikkia tervehditään ystävällisesti.

Tallinhenkilökunta on ensisijaisesti hevosten perushoitoa varten. Henkilökunnalle, eläinlääkäreille ja kengittäjille annetaan työrauha; heillä on etuoikeus hoitopaikan käyttöön työtehtävissään.

Hevosille tulee suoda mahdollisimman rauhallinen ruoka-aika. Hevosten luvaton ruokinta ja makupalojen antaminen on kielletty.

Viimeinen tallista poistuva sammuttaa valot, ja tarkistaa että kaikki on ok (Talli tarkistetaan, valot sammutetaan ja ovet lukitaan).

Siisteys ja turvallisuus on kaikkien yhteinen asia! Tavarat säilytetään omilla paikoillaan; siivoa jälkesi joka päivä ja laita tavarat omille paikoilleen: niputa suitset, viikkaa loimet jne. Lojumaan jätetyt tavarat siivotaan roskikseen.

Kaviot puhdistetaan ennen hevosen viemistä ulos; näin minimoidaan pihan sotkeentumista.

Hoitopaikka ja vesikarsina/pesupaikka siivotaan aina heti käytön jälkeen, ei vasta ratsastamasta tultua. Pesupaikoilla hevonen pestään ja hoidetaan pikaisesti ja annetaan seuraavalle tulijalle tietä. Veden turhaa valuttamista tulee välttää.

Harjoja ei putsata tallin rakenteisiin; käytä siihen sukaa ja kopista suka lattiaan- ei seiniin.

Märkä loimi ripustetaan aina kuivaushuoneen takimmaiseen kuivaustelineeseen.

Tupakointi on kielletty tallissa ja tupakointi on kokonaan kielletty alle 18-vuotiailta. Tumpit on laitettava niille varattuihin astioihin eikä niitä saa heittää pihalle.

Ulkopuoliset koirat kielletty tallin alueella.

Vastuu kannetaan myös muiden hevosista; katso ettei kukaan hevosista jää yksin ulos. Huomatessasi välitöntä apua tarvitsevan hevosen (hätääntynyt hevonen ulkona, hevonen on loukkaantunut, loimi huonosti tms.), ilmoita asiasta välittömästi tallihenkilökunnalle.

Pudonneet irtokengät tulee etsiä, etteivät ne aiheuta nauloineen tarpeetonta vahinkoa hevosille.


Ruokinta

Rehuhuoneessa ei saa säilyttää muita kuin jatkuvassa käytössä olevia rehuja/lisäravinteita, ylimääräiset purkit tulee säilyttää omassa kaapissa tai omalla varustehyllyllä.

Tallinpitäjä ei ota vastuuta lisäravinteiden tms. katoamisesta.

Jokainen huolehtii että hevosen lisärehuja on aina saatavilla, omistaja itse täyttää lisärehuastiansa ja huolehtii tyhjät säkit pois.


Liikkuminen Tallialueella

Vieraiden on hyvä välttää hevosien turhaa koskettelua turvallisuussyistä ja tarttuvien tautien varalta.

Ethän tuo tauteja talliimme hevostemme riesaksi: Jos käyt muilla talleilla, käytä eri vaatteita ja jalkineita, jotta et levitä tauteja tallista toiseen.

Huolehdi hevosesi ruokinta- ja juomakippojen puhtaudesta. Jos syötät tahmaisia mössöjä, siivoathan myös seinärakenteet, ne ovat bakteerien parasta kasvualustaa.


Ratsastusalueiden säännöt

Jokainen Mäntsälän ratsastuskoulun ratsastusalueita käyttävä on velvollinen noudattamaan ratsastusalueiden sääntöjä.

Hevosia ei saa päästää irti ilman tallinomistajan lupaa, turvallisuuden vuoksi.

Mahdolliset yksityisvaraukset on ensisijaisesti valmennustoiminnalle, varaukset on tehtävä tallinpitäjälle hyvissä ajoin.

Irtohypytystä järjestetään halukkaiden mukaan, käsihevoset ja juoksutus ei ole sallittua hyppäämisen, valmennusten tai tuntien aikana.

Juoksutus tapahtuu ainoastaan muiden paikalla olijoiden luvalla.

Ratsastusalueiden käyttöön sisältyy velvoite kerätä hevosten jätökset heti lantalaan.

Mikäli sääntöjä rikotaan tai käyttäydytään epäasiallisesti, on tallinomistajalla oikeus evätä kenttien käyttö osittain tai kokonaan.