Tuntikuvaukset

Ratsastuskoulustamme

Mäntsälän Ratsastuskoulu on lämminhenkinen koko perheen ratsastuskoulu. Ratsastuskoulumme on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

 • Tunnit ratsastetaan maneesissa tai kentällä, maneesissa on katsomo katsojille.
 • Käytössänne on myös NoShout Rapide ääniyhteys kuulokkeet ratsastajilla. Laitteen avulla saavutamme oppilaiden ja opettajan välille entistä paremman yhteyden. Artikulointi on helpompaa ja ohjeet menevät selkeämmin perille.
 • Normaalien ryhmätuntien koko on kuusi (6) ratsukkoa. Pienryhmien koko on neljä (4) ratsukkoa. Ratsastustunnit ovat 60 minuuttia, sisältäen alkukäynnit, välikäynnit ja loppukäynnit.
 • Tarjoamme tunteja kaikentasoisille ratsastajille, harrastamisesta tavoitteelliseen valmentautumiseen.
 • Ratsastajilla on mahdollisuus kilpailla ratsastuskoulun hevosilla tallin omissa kilpailuissa. Ratsastajilla on mahdollisuus osallistua ulkopuolisten valmentajien valmennuksiin.
 • Ratsastuskoulun edustusryhmäläiset valmentautuvat kaksi kertaa viikossa, tähtäävät kilpailuihin ja päätavoite on ratsastuskoulujen mestaruudet. Ratsastaja voi itse päättää haluaako tähdätä huipulle este- tai kouluratsastuksen parissa vai molemmissa.
 • Opetuksesta vastaavat ratsastuksenopettajat Else Väyrynen, Anita Arponen ja Essi Kansikas
 • Mikäli opettaja sairastuu on tallilla oikeus ilman erillistä ilmoitusta hoitaa tunnille sijainen.
 • TUNTIEN PERUMINEN: Muualle kuin tuntipuhelimeen tekstiviestillä ilmoitetut peruutukset eivät ole voimassa ja niitä ei lasketa perutuiksi tunneiksi.
 • Ratsastustuntien peruminen tai siirtäminen tulee tehdä viimeistään ratsastustuntia edeltävänä päivänä (24h).  Samalla sovitaan myös korvaava ratsastustunti rästi ruudussa olevien ohjeiden mukaan: Rästi Ruudusta. Tee peruutus tekstiviestillä numeroon: 044 987 5630. Soittoajat ja viesteihin vastausajat: Arkisin ma-pe: klo. 10:00 – 11:00 ja 15:00 – 16:00 ja huolehdithan että saat peruutuksesta kuittauksen. Sairaustapauksissa peruutus tulee tehdä samana päivänä klo 11:00 mennessä.

 •  Rästitunnit on ratsastettava kauden aikana. Talli ei vastaa ratsastamatta jääneistä tunneista, joten muista ratsastaa ne pikaisesti! Mikäli tiedät jo koska olet työmatkalla, lomamatkalla jne. ilmoita siitä viipymättä ja voit ratsastaa rästisi myös ennakkoon. Kaikki eivät mahdu rästimään kauden viimeisten viikkojen aikana.

  Myöhässä peruttu tai siirretty tunti lasketaan käytetyksi eikä sitä voi enää käyttää.

  Nämä säännöt koskevat kaikkia tunteja. Kausikortti tunteja, 10xkortteja, 5xkortteja, yksityistunteja ja rästitunteja jne…

 • Kevätkausi 1.1.2018 – 1.6.2018 (22h) viikot 1-22. / Syyskausi 30.07.2018 – 21.12.2018 (21h) viikot 31-51.

 

Elsen tunnit ovat estepainotteisia, joissa harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös paljon peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä. Else opettaa maanantaisin.

 

Anitan tunnit ovat koulupainotteisia, joissa kiinnitetään huomiota ratsastajan istuntaan, kehonhallintaan sekä ratsastuksen perusasioihin. Anitan päivät ovat tiistai ja keskiviikko.

 

Essin tunneilla käydään monipuolisesti läpi ratsastuksen perusasioita ja tunneille ovat tervetulleita niin lapset kuin aikuisetkin, alkeiskurssilaisista jo edistyneempiin ratsastajiin. Essi opettaa tallillamme torstaisin ja perjantaisin.