Ratsastusleirit 2020

KORONA TIEDOTE!

Päivätty 5.5.2020 // 29.6.2020

Iloksemme ilmoitamme että pääsemme/olemme aloittaneet näissä vallitsevissa hallituksen antamissa ohjeistuksissa kesäkuussa leirit normaalisti ja ne jatkuvat suunnitellussa aikataulussa ellei hallitukselta ja THL:ltä tule uusia rajoittavia ohjeistuksia. Tästä tiedotamme ensi tilassa täällä sivulla ja olemalla yhteydessä asiakkaisiimme.

Leirien aikana noudatamme uusia ohjeistuksia jotta oleminen leirillä olisi mahdollisimman turvallista. Käymme leirille tulo iltana ohjeet kaikkien kanssa läpi. Lähetämme vielä erikseen leirikirjeen kattavine ohjeineen jokaiselle leirille tulijalle sähköpostilla.

 

Ystävällisin terveisin

Iina Tiitinen

Mäntsälän Ratsastuskoulu

p. 044 987 5630

Soittoajat ja tekstiviesteihin vastausajat:

Arkisin ma-pe klo 10:00 – 11:00 ja 15:00 – 16:00

 

 

Leirikesä 2020:

 

 1. Yleisleiri. Opettaja: Essi Kansikas                             01.06 – 05.06 ma-pe    500€ LOPPUUNMYYTY!
 2. Alkeis/Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu                 08.06 – 12.06 ma-pe    500€ LOPPUUNMYYTY!
 3. Esteleiri / Yleisleiri. Opettaja: Essi Kansikas             15.06 – 19.06 ma-pe    500€ LOPPUUNMYYTY!
 4. Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu (Anita on sairaslomalla) 22.06 – 26.06 ma-pe    500€ LOPPUUNMYYTY!
 5. Esteleiri / Yleisleiri. Opettaja: Essi Kansikas              29.06 – 02.07 ma-to    400€ LOPPUUNMYYTY!
 6. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                     03.07 – 05.07 pe-su     500€ LOPPUUNMYYTY!
 7. AikuistenTEHO istuntaleiri. Opettaja: Anita Arponen 06.07 – 09.07 ma-to   500€ LOPPUUNMYYTY!
 8. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Anita Arponen                  10.07 – 12.07 pe-su    500€ LOPPUUNMYYTY!
 9. AikuistenTEHO istuntaleiri. Opettaja: Anita Arponen 13.07 –  16.07 ma-to 500€ LOPPUUNMYYTY!
 10. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    17.07 – 19.07 pe-su   500€ LOPPUUNMYYTY!
 11. Aikuisten LOMALeiri Opettaja: Essi Kansikas           20.07 – 23.07 ma-to  500€ (1 paikka vapaana)
 12. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    24.07 – 26.07 pe-su   500€ LOPPUUNMYYTY!
 13. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    31.07 – 02.08 pe-su   500€ LOPPUUNMYYTY!
 14. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Anita Arponen                   07.08 – 09.08 pe-su   500€ LOPPUUNMYYTY!
 15. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    15.08 – 16.08 la-su 350€ LOPPUUNMYYTY!

*Äiti-lapsileiri (sis. vanhemman ja lapsen = 2hlö) extra lapsi + 250€ (pe-su leirille) extra lapsi + 175€ (la-su leirille)  

 

Kaikkiin leireihimme sisältyy:

• 2 h ratsastusta / pvä / henkilö (monipuolinen sisältö). Opettajana on aina alalle koulutettu aikuinen ammattilainen.
• Täysihoito. Kaksi lämmintä ateriaa (lounas, päivällinen), aamiainen ja iltapala. Paikan päällä tehtyä kunnon ravitsevaa kotiruokaa.     Huomioimme myös erityisruokavaliot. Tarjoamme iltapalan myös tulo iltana.
• Majoitus ratsastuskeskuksen idyllisessä 1800-luvun hirsisessä päärakennuksessa joka täyttää viranomaisten turvallisuusmääräykset. Kolmessa erillisessä huoneessa on pimennysverhot ja ilmastointi. Tyynyt ja täkit ovat uudet ja puhtaat.
• Tapaturmavakuutus.
• Hauskat leirinlopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan upein Mäntsälän Ratsastuskoulun ruusukkein.
• Ajo- ja valjastusopetusta, kaikilla mahdollisuus ajoharjoitteluun.
• Paljon muuta kivaa. Kepparitunteja, pihaleikkejä ja leirikaste sen haluaville.

Ratsastuskoulumme on laadukas ja turvallinen. Ajattelemme kaikessa toiminnassamma turvallisuutta, asiakastyytyväisyyttä ja hevosten hyvinvointia. Turvallisuudella tarkoitamme sitä että me emme päästä asiakasta suorittamaan tehtäviä mihin hän ei ole tasoltaan valmis, koska se vaarantaa asiakkaan, hevosen ja muiden ratsastusryhmässä olevien asiakkaiden turvallisuuden. Jokainen pääsee suorittamaan tehtäviä, mutta omalla tasollaan mille hän on alalle koulutetun opettajan mielestä valmis. Ratsastajat jaetaan leireillä tason mukaan ryhmiin. Ratsastukset tapahtuvat leiriläisten määrän mukaan joko kahdessa tai kolmessa (2-3) ryhmässä jossa ryhmäkoko on enimmillään 6-7 ratsukkoa/h.

Leirien ajan paikalla on aina kaksi aikuista ja avustajia 3-5hlö 24/7. Henkilökunta on ensiapu EA1 ja EA2 koulutettuja. Nukumme leirien ajan paikalla viereisessä rakennuksessa kuin missä leiriläiset yöpyvät (alle 10m päässä).

Leiripaikalla toimii myös edullinen kioski, josta voi ostaa mm. karkkia, limsaa, sipsiä ja jäätelöä. Varaathan käteistä mukaan leirikioski ostoksiin.

Leiriläisten käytössä myös iso puusauna ja 8-hengen palju. Paljun yhteydessä iso terassi. Asiakkaiden käytössä 2 suihkutilaa ja 2 sisävessaa. 

Otamme leireille enintään kaksikymmentäyksi (21) osallistujaa/Leiri. Joillain leireillä voi olla pienempi osallistujamäärä, mutta siitä on mainittu erikseen leirin kuvauksessa.

 

Lähetämme leiristä leirikirjeen aikatauluineen 1-2 viikkoa ennen leirin alkua.

Ethän tule/tuo lastasi leirille sairaana tai jos perheessä on ollut tarttuvaa tautia (Flunssa, vatsatauti jne.) Leirillä nämä leviävät herkästi ja jos sairastuneita ilmenee leirillä useampi joudutaan leiri keskeyttämään.

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti lento, juna- ja bussiasemalta/asemalle. Tästä on ilmoitettava mielellään jo leirin varaamisen yhteydessä ja vähintään viikko ennen leirille tuloa.

Leireille saavutaan edellisenä iltana klo 19:00 – 19:30 välillä. Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo: 15:00.

 

Yleisleiri

Leirin tunneilla tehdään vaihtelevasti kaikkea: koulutunteja, leikkitunteja, puomeja ja halukkaille myös tason mukaan esteitä. Leiriläiset jaetaan tasoryhmään ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Alkeisleiri

Leiri sopii hyvin vähemmän ratsastaneille ja ensinmäiseksi leiriksi. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Tarvittaessa ratsastetaan taluttajan avustuksella. Alaikäraja 6v. Leiriläiset jaetaan alkeis-ja jatkoryhmään. Päiväohjelmassa on yhteisleikkiä ja kepparitunteja.

Esteleiri

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo C/B re. 60), jotka ovat kiinnostuneita Esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Äiti-lapsileiri

Tälle leirille aikuinen ja lapsi voivat osallistua yhdessä. Lapsen kanssa leirille voi osallistua myös mummo, kummi tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Emme ole asettaneet lapselle alaikärajaa, koska “vanhempi” on mukana. Aiempaa ratsastuskokemusta ei välttämättä vaadita. Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustaidon mukaan mahdollisimman hyvin kuin se osallistujien tason mukaan on mahdollista, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille. Leirillä tärkeintä on yhdessä oleminen, tekeminen ja hevoset. Mikäli haet “veren maku suussa” treeni leiriä tämä ei välttämättä ole se oikea leiri. 

Aikuisten (K-18) LOMALeiri

Haluatko päästä lomalle arjen pyörteistä ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta hotellin all inclusive tyyliin? Unohtamatta ratsastusta laadukkaassa opetuksessa pienryhmissä hyvin koulutetuilla hevosilla ja laadukkailla varusteilla? Sijaitsemme kaupungissa, mutta ihan maalla omassa rauhassa jossa voit huokaista ja unohtaa arkiset asiat. Tämä on leiri juuri SINULLE! Ratsutilallamme puusauna ja palju lämpeää toiveiden mukaan vaikka joka päivä. Kahdella terassilla on mahdollista ruokailla ja istua ilta-auringossa. Mahdollista on myös päästä läheiselle sääksjärvelle saunomaan upeaan hirsisaunaan ja uimaan.

Tunnit ovat pienryhmätunteja. Tunneilla on neljä ratsukkoa kerrallaan. Leirille mahtuu osallistujia 12. PIDÄ SIIS KIIRETTÄ!

Tämä leiri on tarkoitettu vain aikuisille (K-18) ratsastustaitoa tulisi olla vähintään tasolta Helppo C. Ryhmät jaetaan tasoryhmiin. Leirillä on mahdollista toivoa ja suunnitella yhdessä opettajan Essin kanssa tuntien aiheita. Istuntaa, puomi ja kavaletti tunteja tai estetunteja. 

 

Aikuisten (K-18) TEHO istuntaleiri 

Tunnit ovat pienryhmätunteja. Tunneilla on neljä ratsukkoa kerrallaan. Leirille mahtuu osallistujia 12. PIDÄ SIIS KIIRETTÄ!

Leirin opetuksesta vastaa Anita Arponen. Leiri on suunnattu niille, jotka haluavat nauttia lomastaan hevosten parissa ja panostaa omaan ratsastukseen. Tunneilla kiinnitetään huomiota erityisesti ratsastajien erilaisiin vinouksiin, jäykkyyksiin, ryhtiin, tasapainoon ja kehonhallinnan ongelmiin ja niiden ratkomiseen. Keskittyen kunkin ratsastajan yksilölliseen kehonhallintaan ja istunnan haasteisiin. Leirillä syvennytään kehonhallintaan myös lattiatunneilla. Anitalla on tallillamme hierontahuone ja hänelle voitte varata ajan hierontaan. Varaukset pitää laittaa 2 viikkoa ennen leirille tuloa (14vrk)

 

 

Leirin varaus, maksu ja peruutusehdot:

 • Leirivaraus laitetaan sähköpostilla osoitteeseen: mantsalanratsastuskoulu@gmail.com
 • Mainitse mikä leiri (nro ja päivämäärät), lapsen nimi, ikä, ratsastustausta, huoltajan tiedot (postiosoite ja puhelinnumero) ja mahdolliset ruoka-aineallergiat, erityisruokavalio tai jos on muuta huomioitavaa (lääkitys, allergiat)?
 • Kun varaus on tehty, saat sähköpostilla laskun varausmaksusta (100€). Jonka maksamalla paikka leirille varautuu.
 • Leiri on mahdollista maksaa laskulla 1-2 erässä, mutta kuitenkin niin että leiri on kokonaisuudessaan maksettu ennen leirille tuloa. Useammassa erässä maksettaessa emme peri erillistä laskutuslisää. Mainitse monessako erässä haluatte suorittaa maksun.

Mikäli maksu laiminlyödään on yrittäjällä oikeus ilman erillistä ilmoitusta antaa leiripaikka seuraavalle.

 

Lähetämme kaikista maksuista erilliset laskut sähköpostilla.

Maksaessanne käyttäkää AINA viitenumeroa.

Mitään maksuja ei saa suorittaa tilille. Mikäli laskuamme ei rupea kuulumaan niin tarkistatko sähköpostisi roskapostin tai tarjous kansion. Monet sähköpostit ovat tänä päivänä varustettu niin vahvoilla turva-asetuksilla että laskumme ohjautuvat osalla asiakkaista sähköpostin roskapostiin.

Varausmaksu 100€ sisältyy leirinhintaan, eikä sitä palauteta asiakkaan peruessa tulonsa leirille. Ei edes lääkärintodistuksella.

Leirimaksun loppuosuus, mikäli leiri jostain syystä ei pääse alkamaan ajallaan asiakkaan puolelta/keskeytyy palautetaan raha vain lääkärintodistusta vastaan ja vain siinä tapauksessa mikäli leiriä ei pystytä suorittamaan muilla leireillä (leireillä ei ole tilaa, tai lääkärin määräyksestä se ei ole mahdollista). 

Leiri on mahdollista maksaa laskulla 1-2 erässä, mutta kuitenkin niin että leiri on kokonaisuudessaan maksettu ennen leirille tuloa. Useammassa erässä maksettaessa emme peri erillistä laskutuslisää.

 

Tiedustelut leireistä:

Iina Tiitinen

p. 044 987 5630.

Soittoajat ja tekstiviesteihin vastausajat:

Arkisin ma-pe: klo. 10:00 – 11:00 ja 15:00 – 16:00

tai sähköpostilla mantsalanratsastuskoulu@gmail.com

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!

Hakusanat:

www.mantsalanratsastuskoulu.fi
https://mantsalanratsastuskoulu.fi/ratsastusleirit/
Mäntsälän Ratsastuskoulu
Mäntsälän Ratsutila

Ratsastusleiri
Ratsastusleirit 2020
Leirikesä 2020
Leirit 2020
Kesäleirit 2020
Heppaleirit
Esteleiri
Toiveleiri
Yleisleiri
Äiti-lapsi leiri
Äiti-lapsi ratsastusleiri
Äiti-tytär leiri
Äiti-tytär ratsastusleiri
Isä-lapsi leiri
Ratsastusleiri Uusimaa 2020
Ratsastusleirit Uusimaa 2020
Ratsastusleiri Etelä-Suomi 2020
Ratsastusleirit Etelä-Suomi 2020
Ratsastus Hiihtolomaleiri 2020
Ratsastus Talvilomaleiri 2020
Ratsastus Syyslomaleiri 2020
Ratsastus Joululomaleiri 2020
Ratsastusleiri Hiihtolomaleiri 2020
Ratsastusleiri Talvilomaleiri 2020
Ratsastusleiri Syyslomaleiri 2020
Ratsastusleiri Joululomaleiri 2020