Ratsastusleirit 2020

Hiihtolomaleirit 2020

 1. Yleisleiri / Opettaja: Annika Rontu                (vko. 8) 17.02 – 21.02 ma-pe     500€ TILAA!
 2. Yleisleiri / Opettaja: Annika Rontu                (vko. 9) 24.02 – 28.02 ma-pe     500€ TILAA!

Leirikesä 2020:

 

 1. Yleisleiri / Opettaja: Essi Kansikas                             01.06 – 05.06 ma-pe    500€
 2. Alkeis/Yleisleiri / Opettaja: Annika Rontu                 08.06 – 12.06 ma-pe    500€
 3. Esteleiri / Opettaja: Essi Kansikas                              15.06 – 19.06 ma-pe    500€
 4. Yleisleiri / Opettaja: Anita Arponen                           22.06 – 26.06 ma-pe    500€
 5. Esteleiri / Opettaja: Essi Kansikas                              29.06 – 02.07 ma-to    400€
 6. Äiti-lapsileiri * / Opettaja: Annika Rontu                   03.07 – 05.07 pe-su     500€
 7. AikuistenTEHO Este Opettaja: Essi Kansikas              06.07 – 09.07 ma-to   500€
 8. Äiti-lapsileiri * / Opettaja: Anita Arponen                  10.07 – 12.07 pe-su     500€
 9. AikuistenTEHO istuntaleiri Opettaja: Anita Arponen 13.07 –  16.07 ma-to 500€
 10. Äiti-lapsileiri * / Opettaja: Annika Rontu                    17.07 – 19.07 pe-su   500€
 11. Kepparileiri / Opettaja: Annika Rontu                        20.07 – 23.07 ma-to  400€
 12. Äiti-lapsileiri * / Opettaja: Annika Rontu                    24.07 – 26.07 pe-su   500€
 13. Äiti-lapsileiri * / Opettaja: Annika Rontu                    31.07 – 02.08 pe-su   500€ (4 paikkaa vapaana)
 14. Äiti-lapsileiri */ Opettaja: Anita Arponen                   07.08 – 09.08 pe-su   500€
 15. Isä-lapsileiri * / Opettaja: Annika Rontu                     14.08 – 16.08 pe-su   500€

*Äiti / Isä-lapsileiri (sis. vanhemman ja lapsen)

Leiriohjelmaamme sisältyy:

• 2 h ratsastusta/ pvä / henkilö (monipuolinen sisältö)
• Täysihoito. Kaksi lämmintä ateriaa (lounas, päivällinen), aamiainen ja iltapala. Paikan päällä tehtyä kunnon ravitsevaa kotiruokaa.
• Majoitus ratsastuskeskuksen idyllisessä 1800-luvun hirsisessä päärakennuksessa joka täyttää viranomaisten turvallisuusmääräykset.
• Hoitohevonen tai -poni
• Tapaturmavakuutus
• Leirinlopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan hienoin ruusukkein
• Ajo- ja valjastusopetusta, kaikilla mahdollisuus ajoharjoitteluun
• Paljon muuta kivaa, kuten leirikaste

Ratsastuskoulumme on laadukas ja turvallinen. Ajattelemme kaikessa toiminnassamma turvallisuutta, asiakastyytyväisyyttä ja hevosten hyvinvointia. Turvallisuudella tarkoitamme sitä että me emme päästä asiakasta suorittamaan tehtäviä mihin hän ei ole tasoltaan valmis, koska se vaarantaa asiakkaan, hevosen ja muiden ratsastusryhmässä olevien turvallisuuden. Jokainen pääsee suorittamaan tehtäviä, mutta omalla tasollaan mille hän on valmis.

Otamme leireille kahdeksantoista (19) osallistujaa/Leiri. Ratsastukset tapahtuvat leiriläisten määrän mukaan joko kahdessa tai kolmessa (2-3) ryhmässä jossa ryhmäkoko on enimmillään 6-7 ratsukkoa. Ratsastusryhmät jaetaan tason mukaan. Ratsastustunnit pitää aina alalle koulutettu ammattilainen. Leirien ajan paikalla on kaksi aikuista 24/7. Henkilökunta on ensiapu EA1 ja EA2 koulutettuja.

Leiripaikalla toimii myös edullinen kioski, josta voi ostaa mm. karkkia, limsaa, sipsiä ja jäätelöä. Varaathan käteistä mukaan leirikioski ostoksiin.

Leiriläisten käytössä myös iso puusauna ja 8-hengen palju. Paljun yhteydessä iso terassi.

Lähetämme leiristä leirikirjeen aikatauluineen 1-2 viikkoa ennen leirin alkua.

Ethän tule/tuo lastasi leirille sairaana tai jos perheessä on ollut tarttuvaa tautia (Flunssa, vatsatauti jne.) Leirillä nämä leviävät herkästi ja jos sairastuneita ilmenee leirillä useampi joudutaan leiri keskeyttämään.

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti lento, juna- ja bussiasemalta. Muista ilmoittaa ajoissa, jos tarvitset kyyditystä.

Leirille saavutaan edellisenä iltana klo 19:00 – 19:30 välillä.

Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo: 15:00

Teoriatunneilla harjoitellaan käytännön hevosmiestaitoja, aiheina mm. varusteiden huoltaminen, valjastaminen ja ajaminen, kengitys ja hevosten käyttäytyminen. Leirin lopussa pidetään leirin lopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan hienoin ruusukkein.

Kepparileiri 

Leiri sopii hyvin myös vähemmän ratsastaneille. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Tarvittaessa ratsastetaan taluttajan avustuksella. Alaikäraja 6v. Leiriläiset jaetaan alkeis-jatkoryhmään ja enemmän ratsastaneiden ryhmään. Leirillä ratsastetaan 1h/päivä. Päiväohjelmassa on yhteisleikkiä, oman kepparin askartelua ja kepparitunteja.

Yleisleiri

Leirin tunneilla tehdään vaihtelevasti kaikkea: koulutunteja, leikkitunti, puomeja ja halukkaille myös esteitä. Leiriläiset jaetaan tasoryhmään ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Alkeisleiri

Leiri sopii hyvin vähemmän ratsastaneille ja ensinmäiseksi leiriksi. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Tarvittaessa ratsastetaan taluttajan avustuksella. Alaikäraja 6v. Leiriläiset jaetaan alkeis-ja jatkoryhmään. Päiväohjelmassa on yhteisleikkiä ja kepparitunteja.

Esteleiri

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo C/B re. 60), jotka ovat kiinnostuneita Esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Äiti-lapsileiri

Tälle leirille aikuinen ja lapsi voivat osallistua yhdessä. Emme ole asettaneet lapselle alaikärajaa, koska vanhempi on mukana. Aiempaa ratsastuskokemusta ei välttämättä vaadita. Leiriläiset jaetaan tasoryhmään ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Teho Este

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo B/A re. 80), jotka ovat kiinnostuneita Esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Aikuisten TEHO istuntaleiri

Leirin opetuksesta vastaa Anita Arponen. Leiri on suunnattu niille, jotka haluavat nauttia lomastaan hevosten parissa ja panostaa omaan ratsastukseen. Tunneilla kiinnitetään huomiota erityisesti ratsastajien erilaisiin vinouksiin, jäykkyyksiin, ryhtiin, tasapainoon ja kehonhallinnan ongelmiin ja niiden ratkomiseen. Keskittyen kunkin ratsastajan yksilölliseen kehonhallintaan ja istunnan haasteisiin. Leirillä syvennytään kehonhallintaan myös lattiatunneilla. Anitalla on tallillamme hierontahuone ja hänelle voitte varata ajan hierontaan.

Leirin varaus, maksu ja peruutusehdot

Leiri varaus laitetaan sähköpostilla osoitteeseen mantsalanratsastuskoulu@gmail.com.

Mainitse mikä leiri (nro ja päivämäärät), lapsen nimi, ikä, ratsastustausta, huoltajan tiedot (postiosoite ja puhelinnumero) ja mahdolliset ruoka-aineallergiat tai muuta huomioitavaa?

Kun varaus on tehty, saat sähköpostilla laskun varausmaksusta (100€). Jonka maksamalla paikka leirille varautuu.

Leirikirjeen lähetämme sähköpostilla lähempänä leirin ajankohtaa. Varausmaksun maksaminen varmistaa leiripaikan varatulle leirille.

Mikäli maksu laiminlyödään on yrittäjällä oikeus ilman erillistä ilmoitusta antaa leiripaikka seuraavalle.

Lähetämme kaikista maksuista erilliset laskut sähköpostilla. Maksaessanne käyttäkää AINA viitenumeroa. Mitään maksuja ei saa suorittaa tilille. Mikäli laskuamme ei rupea kuulumaan niin tarkistatko sähköpostisi roskapostin. Monet sähköpostit ovat tänä päivänä varustettu niin vahvoilla turva-asetuksilla että laskumme ohjautuvat osalla asiakkaista sähköpostin roskapostiin.

Varausmaksu 100€ sisältyy leirinhintaan, eikä sitä palauteta asiakkaan peruessa tulonsa leirille. Ei edes lääkärintodistuksella.

Leirimaksun loppuosuus, mikäli leiri jostain syystä ei pääse alkamaan ajallaan asiakkaan puolelta/keskeytyy palautetaan raha vain lääkärintodistusta vastaan ja siinä tapauksessa mikäli leiriä ei pystytä suorittamaan muilla leireillä (leireillä ei ole tilaa, tai lääkärin määräyksestä se ei ole mahdollista). 

Leiri on mahdollista maksaa laskulla 1-2 erässä, mutta kuitenkin niin että leiri on kokonaisuudessaan maksettu ennen leirille tuloa. Useammassa erässä maksettaessa emme peri mitään erillistä laskutuslisää.

Tiedustelut leireistä:

Iina Tiitinen

p. 044 987 5630.

Soittoajat ja tekstiviesteihin vastausajat:

Arkisin ma-pe: klo. 10:00 – 11:00 ja 15:00 – 16:00

tai sähköpostilla mantsalanratsastuskoulu@gmail.com

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!