Koulurataharjoitukset

Mäntsälän Ratsastajien Koulukilpailut

21.9

Kilpailu areenana toimii

Mäntsälän Ratsastuskoulun tilat.

Rataharjoitukset on tarkoitettu kaikille ratsastuskoulussamme ratsastaville ja myös ulkopuoliset ratsukot ovat tervetulleita.

Vaikka et olisi kiinnostunut kilpailemisesta on tämä oiva tilaisuus haastaa omaa ratsastustasi ja saada kehittävää palautetta.

Rataharjoitus on hyvä tapa totuttaa esimerkiksi nuori, epävarma tai stressaava hevonen tulevaan kilpailupaikkaan ja kilpailutilanteeseen. Tämä on myös hyvää harjoitusta aloitteleville kilpailijoille. Kilpailupäivänä tilanne ei ole niin jännittävä kun on käynyt jo “kenraaliharjoituksissa” ja tietää miten kilpailupaikalla toimitaan.

Rataharjoituksessa verrytellään opettajan Anita Arposen ohjeistuksella ja ratsastetaan rata yhden kerran Anitan ohjeistaessa ja toisen kerran ilman ohjeita. Seuraavaksi siirrytään verryttelystä “kilpailu areenalle” kentälle jossa on tuomari Terhi Kallio ottamassa suoritukset vastaan. Suoritus kirjataan sihteerin toimesta paperille jonka jokainen saa mukaansa. Tuomari antaa heti radan jälkeen suullisen palautteen ja antaa ratsastaa uudestaan jonkun radan osion jossa hän näkisi olevan parannuksen varaa.

Rataharjoituksiin osallistumalla aukeaa Mäntsälän Ratsastuskoulun oppilaille mahdollisuus päästä osallistumaan tallin omiin Mäntsälän Ratsastajat Ry:n järjestämiin kouluratsastuskilpailuihin.

Kilpailuissa on vaatimuksena siisti kilpailuasu ja metalliset kannukset (varmista opettajalta sopivat kannukset). Väljät pusakat eivät ole suositeltavia, sillä silloin tuomari ei näe ratsastajan istuntaa ja ryhtiä riittävän hyvin. Valkoiset housut ja kisatakki eivät siis ole pakolliset.

Ainoa vaatimus on että  kilpailijan pitää kuulua johonkin ratsastusseuraan ja kilpailijalla pitää olla omaan seuraan maksettuna E-kilpailulupa (10€).

E-kilpailulupa haetaan TÄÄLTÄ

Ohjeet kipaan kirjautumiseen:

o Käyttäjätunnus on jäsennumero (löytyy jäsenkortista ja hipposlehden takakannesta ylhäältä)
o Salasana on ensimmäistä kertaa luvan hankkivalla neljä ensimäistä merkkiä sukunimestä. Muilla salasana ei vaihdu edellisistä vuosista, mikäli jäsennumero ei ole vaihtunut (mahdollista seurojen vaihtajilla).
o Uuden salasanan tilaaminen toimii vain niillä, joilla on ollut aiemmin lupa ja jotka ovat lisänneet sähköpostiosoitteensa Kipaan.

Ongelmia?

Ongelmatilanteissa ole ensisijaisesti yhteydessä oman seurasi jäsensihteeriin.

Mäntsälän Ratsastajien yhteystietoihin pääset TÄÄLTÄ

Järjestelmä tarjoaa ostettavaksi vain green cardit ja lisävakuutuksen?
– Pyydä seuranne jäsensihteeriä tarkastamaan, että sinulla on henkilötunnus ja aktiivinen jäsenyys rekisterissä. Jäsenmaksun ei ole tarvinnut päivittyä maksetuksi.

Rataharjoitukset eivät siis ole suunniteltu pelkästään kilpailemisesta kiinnostuneille vaan myös sinulle joka haluat haastaa itseäsi harrastuksessasi uudelle tasolle!

Rataharjoituksissa harjoitellaan kunkin ratsastajan opettajan kanssa yhdessä valitsema rata yksi kerrallaan kouluaitojen sisäpuolella.

Ensimmäisen kerran rata ratsastetaan opettajan ohjeistuksessa ja toinen kerta itsenäisesti. Lopussa suullinen henkilökohtainen palaute. Tunneilla käydään läpi tärkeitä asioita mitä pitää ottaa huomioon ratsastaessa koulurataa kouluaitojen sisäpuolella.

Tunnit sisältävät alku ja loppuverryttelyt opettajan ohjeistuksessa.

Radat löydät suomen ratsastajainliiton sivuilta TÄÄLTÄ

 Varaukset:

mantsalanratsastuskoulu@gmail.com

Tekstiviestillä 044 987 5630 tai soittamalla päivystys aikaan arkisin ma-pe klo: 10-11 ja 15-16.

 

Rataharjoitukset sunnuntaina 15.9 Opettaja: Anita Arponen (4 ratsukkoa ryhmässä)

15:00 – 16:00 Helppo A:2 2019 (rata A) (3 paikkaa vapaana)

16:00 – 17:00 Helppo B:3 2019 (rata A) (2 paikkaa vapaana)

17:00 – 18:00 Helppo B:3 2019 (rata A) (3 paikkaa vapaana)

18:00 – 19:00 Helppo C: E.B.Special 2015, (rata B) (4 paikkaa vapaana)

19:00 – 20:00 Helppo C: E.B.Special 2015, (rata B) (3 paikkaa vapaana)

Hinta: 52€

Tervetuloa myös katsomaan rataharjoituksia!

Tule hakemaan katsomosta vinkkejä omaan ratsastukseesi.

HUOM! Kouluaidat pystytetään yhdessä maneesiin ja puretaan myös yhdessä pois. Ensimmäisten ryhmien ratsastajat tulevat rakentamaan aitoja maneesiin 1h ennen omaa ratsastus tuntia ja myöhempien ryhmien ratsastajat purkavat ne pois.

Maksuvälineenä käy lasku (kuitti maksusta esitettävä), käteinen, yleisimmät maksukortit, smartum, ePassi sporttipassi, Edenred, virike, Eazybreak ja MobilePay.

.

Saavuthan tunneille hyvissä ajoin ennen ratsastustuntisi alkamista, mielellään puolituntia aikaisemmin (30min).

Valmennustuntien peruminen tulee tehdä viimeistään kaksi päivää ennen valmennusta (48h)

Laskutamme perumattomat ratsastukset normaalisti.