Kesäleirit 2021

Kesäleirit järjestetään suunnitelmien mukaan. Täällä teitä kovasti jo odotetaan!

 

Päivätty 02.06.2021

 

Tämän hetkisen tilanteen mukaan leirit järjestyvät normaalisti.

 

– Iina Tikkanen / Toimitusjohtaja Mäntsälän Ratsutila Oy

Leirikesä 2021:

 

 1. Yleisleiri. Opettaja: Essi Kansikas                             07.06 – 11.06 ma-pe    550€ (LOPPUUNMYYTY)
 2. Alkeis/Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu                 14.06 – 17.06 ma-to    450€ (LOPPUUNMYYTY)
 3. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                   18.06 – 20.06 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 4. Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu                            21.06 – 25.06 ma-pe    550€ (LOPPUUNMYYTY)
 5. Aikuisten TEHO istunta. Opettaja: Anita Arponen   28.06 – 01.07 ma-to   600€ (LOPPUUNMYYTY)
 6. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                   02.07 – 04.07 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 7. Alkeis/Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu                 05.07 – 08.07 ma-to    450€ (LOPPUUNMYYTY)
 8. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                   09.07 – 11.07 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 9. Aikuisten TEHO istunta. Opettaja: Anita Arponen  12.07 – 15.07 ma-to    600€ (LOPPUUNMYYTY)
 10. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                   16.07 – 18.07 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 11. Esteleiri / Yleisleiri. Opettaja: Essi Kansikas             19.07 – 22.07 ma-to    450€ (LOPPUUNMYYTY)
 12. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                   23.07 – 25.07 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 13. Alkeis/Yleisleiri. Opettaja: Annika Rontu                 26.07 – 29.07 ma-to    450€ (TILAA)
 14. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    30.07 – 01.08 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)
 15. Äiti-lapsileiri * Opettaja: Annika Rontu                    06.08 – 08.08 pe-su     550€ (LOPPUUNMYYTY)

*Äiti-lapsileiri (sis. vanhemman ja lapsen = 2hlö) extra lapsi + 275€   

 

Kaikille leireille saavutaan edellisenä iltana

klo 19:00 – 19:30 välillä.

 • Jos leiri alkaa maanantaina leirille saavutaan sunnuntai iltana.

 • Jos leiri alkaa perjantaina leirille saavutaan torstai iltana.

Pyydämme nyt vakavasti että ette tulisi “vähän ajoissa” (klo:17-18)!

Meillä loppuu aina edellinen leiri 3h ennen seuraavan alkua. Siivoamme, desinfioimme kaikki paikat edellisten asiakkaiden jäljiltä ja täytämme ruokavarastot. Mikäli tulette liian aikaisin joudutte odottamaan autoissa. Me emme voi päästää asiakkaita keskeneräisiin tiloihin.

Leirin viimeisenä päivänä on leirin päättäjäis kilpailut jotka alkavat klo: 15:00. Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo: 16:30.

 

Kaikkiin leireihimme sisältyy:

• 2 h ratsastusta / pvä / henkilö (monipuolinen sisältö). Opettajana toimii aina alalle koulutettu aikuinen ammattilainen.
• Täysihoito. Kaksi lämmintä ateriaa (lounas, päivällinen), aamiainen ja iltapala. Paikan päällä tehtyä kunnon ravitsevaa kotiruokaa.     Huomioimme myös erityisruokavaliot. Näistä pyydämme ilmoittamaan jo leirin varauksen yhteydessä. Tarjoamme iltapalan myös tulo iltana.
• Majoitus ratsastuskeskuksen idyllisessä 1800-luvun hirsisessä päärakennuksessa joka täyttää viranomaisten turvallisuusmääräykset ja niille on myönnetty viranomaisten lupa majoittumistarkoitukseen. Majoittuminen tapahtuu kolmessa erillisessä huoneessa.

Iso kammari = 14 henkilöä

Keskisuuri kammari = 8 henkilöä

Pieni kammari = 5 henkilöä ( Äiti-lapsileirillä 4 henkilöä)

Huoneissa on pimennysverhot, ilmastointi ja hyvä ilmanvaihto. Patjat, Tyynyt ja täkit ovat uudet ja puhtaat. Patjan suojat, täkit ja tyynyt pestään ja vaihdetaan puhtaisiin leirien välissä.
• Tapaturmavakuutus.
• Hauskat leirinlopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan upein Mäntsälän Ratsastuskoulun ruusukkein!
• Ajo- ja valjastusopetusta, kaikilla mahdollisuus ajoharjoitteluun.
• Paljon muuta kivaa. Kepparitunteja, pihaleikkejä ja leirikaste sen haluaville.

Ratsastuskoulumme on laadukas ja turvallinen. Ajattelemme kaikessa toiminnassamma turvallisuutta, asiakastyytyväisyyttä ja hevosten hyvinvointia. Turvallisuudella tarkoitamme sitä että me emme päästä asiakasta suorittamaan tehtäviä mihin hän ei ole tasoltaan valmis, koska se vaarantaa asiakkaan, hevosen ja muiden ratsastusryhmässä olevien asiakkaiden turvallisuuden. Jokainen pääsee suorittamaan tehtäviä, mutta omalla tasollaan mille hän on alalle koulutetun opettajan mielestä valmis. Ratsastajat jaetaan leireillä tason mukaan ryhmiin. Ratsastukset tapahtuvat leiriläisten määrän mukaan joko kolmessa tai neljässä (3-4) ryhmässä jossa ryhmäkoko on enimmillään 6-7 ratsukkoa/h.

Leirien ajan paikalla on aina kaksi aikuista ja avustajia 3-5hlö 24/7. Henkilökunta on ensiapu EA1 ja EA2 koulutettuja. Nukumme leirien ajan paikalla viereisessä rakennuksessa kuin missä leiriläiset yöpyvät (alle 10m päässä).

Leiripaikalla toimii myös edullinen kioski, josta voi halutessaan ostaa mm. karkkia, limsaa, sipsiä ja jäätelöä. Varaathan käteistä mukaan leirikioski ostoksiin.

Leiriläisten käytössä myös iso (uusittu 06/2020) puusauna ja 8-hengen palju. Paljun yhteydessä iso terassi. Asiakkaiden käytössä 2 suihkutilaa (yhteensä 3 suihkua) ja 2 sisävessaa (uusittu 06/2020).

Otamme lastenleireille enintään kaksikymmentäseitsemän (27) osallistujaa/leiri, äiti-lapsileireille kaksikymmentäkuusi (26) osallistujaa/leiri ja aikuisten leireille viisitoista (15) osallistujaa/leiri.

 

Lähetämme leiristä leirikirjeen aikatauluineen 1-2 viikkoa ennen leirin alkua sähköpostilla.

Ethän tule/tuo lastasi leirille sairaana tai jos perheessä on ollut tarttuvaa tautia (Flunssa, vatsatauti jne.) Leirillä nämä leviävät herkästi ja jos sairastuneita ilmenee leirillä useampi joudutaan leiri keskeyttämään.

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti lento, juna- ja bussiasemalta/asemalle. Tästä on ilmoitettava mielellään jo leirin varaamisen yhteydessä ja vähintään kaksiviikko ennen leirille tuloa.

 

Yleisleiri

Leirin tunneilla tehdään vaihtelevasti kaikkea: koulutunteja, leikkitunteja, puomeja ja halukkaille myös tason mukaan esteitä. Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Alkeisleiri

Leiri sopii hyvin vähemmän ratsastaneille ja ensinmäiseksi leiriksi. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Tarvittaessa ratsastetaan taluttajan avustuksella. Alaikäraja 6v. Leiriläiset jaetaan alkeis-ja jatkoryhmään. Päiväohjelmassa on yhteisleikkiä ja kepparitunteja.

Esteleiri

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo C/B re. 60), jotka ovat kiinnostuneita esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Leiri tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, ilman satulaa tunteja ja leikkitunteja jotka kehittävät taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Äiti-lapsileiri

Tällä leirillä kaikki ratsastavat 2h päivässä.

Tälle leirille aikuinen ja lapsi voivat osallistua yhdessä. Lapsen kanssa leirille voi osallistua myös mummo, kummi tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Emme ole asettaneet lapselle alaikärajaa, koska “vanhempi” on mukana. Aiempaa ratsastuskokemusta ei välttämättä vaadita. Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustaidon mukaan mahdollisimman hyvin kuin se osallistujien tason mukaan on mahdollista, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille. Leirillä tärkeintä on yhdessä oleminen, tekeminen, hevoset ja ponit. Mikäli haet “veren maku suussa” treenileiriä tämä ei välttämättä ole se oikea leiri.

 

Aikuisten (K-18) TEHO istuntaleiri 

Haluatko päästä lomalle arjen pyörteistä ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta hotellin all inclusive tyyliin? Unohtamatta ratsastusta laadukkaassa opetuksessa pienryhmissä hyvin koulutetuilla hevosilla ja laadukkailla varusteilla? Jokaisella opetushevosellamme on ammattilaisen sovittamat hyvin istuvat laadukkaat koulusatulat, jotka auttavat ratsastajaa istumaan paremmin. Sijaitsemme kaupungissa, mutta ihan maalla omassa rauhassa jossa voit huokaista ja unohtaa arkiset asiasi. Tämä on leiri juuri SINULLE! Meille on helppo tulla joko omalla autolla tai yleisillä kulkuneuvoilla. Noudamme sovittaessa asiakkaat Mäntsälän juna ja bussiasemalta (ilmoita tästä ja ilmoittautumisen yhteydessä) 

Ratsutilallamme puusauna ja palju lämpeää toiveiden mukaan vaikka joka päivä. Kahdella terassilla on mahdollista ruokailla ja istua ilta-auringossa. Leirin aikana yhtenä iltana läheinen Katrinrannan upea hirsisauna lämpeää yksityistilaisuutena leiriläisille. Sääksjärveen pulahtaminen upeiden löylyjen jälkeen on sitä jotakin!

Tunnit ovat leirillä kooltaan MINI = 5 ratsastajan intensiivinen pienryhmä. Tunneilla on viisi ratsukkoa kerrallaan. Leirille mahtuu osallistujia 15. PIDÄ SIIS KIIRETTÄ!

Leirin opetuksesta vastaa Anita Arponen. Leiri on suunnattu niille, jotka haluavat nauttia lomastaan hevosten parissa ja panostaa omaan ratsastukseen. Tunneilla kiinnitetään huomiota erityisesti ratsastajien erilaisiin vinouksiin, jäykkyyksiin, ryhtiin, tasapainoon ja kehonhallinnan ongelmiin ja niiden ratkomiseen. Keskittyen kunkin ratsastajan yksilölliseen kehonhallintaan ja istunnan haasteisiin. Leirillä syvennytään kehonhallintaan myös lattiatunneilla.

Tämä leiri on tarkoitettu vain aikuisille (K-18) ratsastustaitoa tulisi olla vähintään tasolta Helppo C. Ryhmät jaetaan tasoryhmiin.

 

Aikuisten alkeisleiri (K-18) 

Haluatko päästä lomalle arjen pyörteistä ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta hotellin all inclusive tyyliin? Unohtamatta ratsastuksen salojen opettelua laadukkaassa opetuksessa pienryhmissä hyvin koulutetuilla ja turvallisilla hevosilla ja laadukkailla varusteilla? Jokaisella opetushevosellamme on ammattilaisen sovittamat hyvin istuvat laadukkaat koulu sekä estesatulat, jotka auttavat ratsastajaa istumaan paremmin huomioiden ratsastettavan lajin. Sijaitsemme kaupungissa, mutta ihan maalla omassa rauhassa jossa voit huokaista ja unohtaa arkiset asiasi. Tämä on leiri juuri SINULLE! Meille on helppo tulla joko omalla autolla tai yleisillä kulkuneuvoilla. Noudamme sovittaessa asiakkaat Mäntsälän juna ja bussiasemalta (ilmoita tästä ja ilmoittautumisen yhteydessä) 

Ratsutilallamme puusauna ja palju lämpeää toiveiden mukaan vaikka joka päivä. Kahdella terassilla on mahdollista ruokailla ja istua ilta-auringossa. Leirin aikana yhtenä iltana läheinen Katrinrannan upea hirsisauna lämpeää yksityistilaisuutena leiriläisille. Sääksjärveen pulahtaminen upeiden löylyjen jälkeen on sitä jotakin!

Tunnit ovat leirillä kooltaan MINI = 5 ratsastajan intensiivinen pienryhmä. Tunneilla on viisi ratsukkoa kerrallaan. Leirille mahtuu osallistujia 15. PIDÄ SIIS KIIRETTÄ!

 

Tämä leiri on tarkoitettu vain aikuisille (K-18) ratsastustaitoa tulisi olla vähintään tasolta Helppo C. Ryhmät jaetaan tasoryhmiin.

Leirin varaus, maksu ja peruutusehdot:

 • Leirivaraus laitetaan sähköpostilla osoitteeseen: mantsalanratsastuskoulu@gmail.com
 • Mainitse mikä leiri (nro ja päivämäärät), lapsen nimi, ikä, ratsastustausta, huoltajan tiedot (postiosoite ja puhelinnumero) ja mahdolliset ruoka-aineallergiat, erityisruokavalio tai jos on muuta huomioitavaa (lääkitys, allergiat)?
 • Kun varaus on tehty, saat sähköpostilla laskun varausmaksusta (100€). Jonka maksamalla paikka leirille varautuu. Varausmaksu sisältyy leirihintaa.
 • Leiri on mahdollista maksaa laskulla 1-3 erässä, mutta kuitenkin niin että leiri on kokonaisuudessaan maksettu ennen leirille tuloa. Useammassa erässä maksettaessa emme peri erillistä laskutuslisää. Mainitse monessako erässä haluatte suorittaa maksun. Laskutamme laskut niin että useammassa erässä maksettaessa (2-3 erässä) välit ovat ns. pitkät ja lyhyemmissä erissä (1 erä) maksettaessa laskutamme leirin noin kolme (3) viikkoa ennen leirin alkua.

Esimerkit eri maksuvaihtoehdoista: 

Lastenleiri ma-pe 550€

Varausmaksu 100€ (550€ -100€ = 450€)

1 Erässä: 450€

2 Erässä: Erä 1/2 225€ ja erä 2/2 225€ = 450€

3 Erässä: Erä 1/3 150€, erä 2/3 150€ ja erä 3/3 150€ = 450€

Lastenleiri ma-to 450€

Varausmaksu 100€ (450€ -100€ = 350€)

1 Erässä: 350€

2 Erässä: Erä 1/2 175€ ja erä 2/2 175€ = 350€

3 Erässä: Erä 1/3 116,67€, erä 2/3 116,67€ ja erä 3/3 116,67€ = 350,01€

 

Äiti-lapsileiri pe-su 550€

Varausmaksu 100€ (550€ -100€ = 450€)

1 Erässä: 450€

2 Erässä: Erä 1/2 225€ ja erä 2/2 225€ = 450€

3 Erässä: Erä 1/3 150€, erä 2/3 150€ ja erä 3/3 150€ = 450€

 

Aikuisten TEHO istunta ma-to 600€

Varausmaksu 100€ (600€ – 100€ = 500€)

1 Erässä: 500€

2 Erässä: Erä 1/2 250€ ja erä 2/2 250€ = 500€

3 Erässä: Erä 1/3 166,67€, erä 2/3 166,67€ ja erä 3/3 166,67€ = 500,01€


 

Mikäli maksu laiminlyödään on yrittäjällä oikeus ilman erillistä ilmoitusta antaa leiripaikka seuraavalle.

 

Lähetämme KAIKISTA maksuista erilliset laskut sähköpostilla.

Maksaessanne käyttäkää AINA viitenumeroa. Älkää maksako omatoimisesti summia yrityksen tilille ilman laskua ja viitenumeroa.

Mitään maksuja ei saa suorittaa tilille. Mikäli laskuamme ei rupea kuulumaan niin tarkistatko sähköpostisi roskapostin tai tarjous kansion. Monet sähköpostit ovat tänä päivänä varustettu niin vahvoilla turva-asetuksilla että laskumme ohjautuvat osalla asiakkaista sähköpostin roskapostiin.

 

Varausmaksu 100€ sisältyy leirin hintaan, eikä sitä palauteta asiakkaan peruessa tulonsa leirille. Ei edes lääkärintodistuksella.

Leirimaksun loppuosuus, mikäli leiri jostain syystä ei pääse alkamaan ajallaan asiakkaan puolelta/keskeytyy palautetaan raha vain lääkärintodistusta vastaan ja vain siinä tapauksessa mikäli leiriä ei pystytä suorittamaan muilla leireillä (leireillä ei ole tilaa, tai lääkärin määräyksestä se ei ole mahdollista)

Mikäli leiriä ei pystytä järjestämään ollenkaan vallitsevan tilanteen johdosta (Koronasuositukset ja -rajoitukset) Palautetaan rahat asiakkaille. Rajoitusten puitteissa saatamme kuitenkin pystyä järjestämään muuta toimintaa (yöleirit pienemmällä asiakasmäärällä, päiväleirit jne) Näistä muutoksista soitamme aina asiakkaille henkilökohtaisesti.

 

Tiedustelut leireistä:

Iina Tikkanen

p. 044 987 5630.

Soittoajat ja tekstiviesteihin vastausajat:

Arkisin ma-pe: klo. 10:00 – 11:00 ja 15:00 – 16:00

tai sähköpostilla mantsalanratsastuskoulu@gmail.com

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!

 

Hakwww.mantsalanratsastuskoulu.fi
https://mantsalanratsastuskoulu.fi/ratsastusleirit/

Mäntsälän Ratsastuskoulu
Mäntsälän Ratsutila

Ratsastusleiri
Ratsastusleirit 2021
Leirikesä 2021
Leirit 2021
Kesäleirit 2021
Heppaleirit
Esteleiri
Toiveleiri
Yleisleiri
Äiti-lapsi leiri
Äiti-lapsi ratsastusleiri
Äiti-tytär leiri
Äiti-tytär ratsastusleiri
Isä-lapsi leiri
Ratsastusleiri Uusimaa 2021
Ratsastusleirit Uusimaa 2021
Ratsastusleiri Etelä-Suomi 2021
Ratsastusleirit Etelä-Suomi 2021
Ratsastus Hiihtolomaleiri 2021
Ratsastus Talvilomaleiri 2021
Ratsastus Syyslomaleiri 2021
Ratsastus Joululomaleiri 2021
Ratsastusleiri Hiihtolomaleiri 2021
Ratsastusleiri Talvilomaleiri 2021
Ratsastusleiri Syyslomaleiri 2021
Ratsastusleiri Joululomaleiri 2021