Ratsastusleirit 2018

Mäntsälän Ratsastuskoulu – Ratsastusleirit 2018 – Leirikesä 2018

 

Hiihtolomaleiri 2018

Yleisleiri                            19.02 – 23.02 ma-pe (5vrk)  450€ TILAA

Leirikesä 2018:

 1. Yleisleiri                            04.06 – 08.06 ma-pe    450€ (2 paikkaa vapaana)
 2. Alkeis/Yleisleiri               11.06 – 15.06 ma-pe      450€ (5 paikkaa vapaana)
 3. Esteleiri                            18.06 – 22.06 ma-pe      450€ (2 paikkaa vapaana)
 4. Yleisleiri                           25.06 – 29.06 ma-pe      450€ (7 paikkaa vapaana)
 5. Teho Koulu                        02.07 – 05.07 ma-to     450€ TILAA
 6. Äiti-lapsileiri                    06.07 – 08.07 pe-su      500€ (sis. vanhemman ja lapsen) (TÄYNNÄ)
 7. Teho Este                          09.07 – 12.07 ma-to      450€ TILAA
 8. Aikuisten teho istunta    13.07 –  15.07 pe-su       500€ TILAA
 9. Lasten päiväleiri              16.07 –  19.07 ma-to      300€ TILAA
 10. Äiti-lapsileiri                    20.07 – 22.07 pe-su       500€ (sis. vanhemman ja lapsen) (TÄYNNÄ)
 11. Äiti-lapsileiri                     27.07 – 29.07 pe-su       500€ (sis. vanhemman ja lapsen) (TÄYNNÄ)
 12. Äiti-lapsileiri                     03.08 – 05.08 pe-su      500€ (sis. vanhemman ja lapsen) TILAA

Leiriohjelmaamme sisältyy:

• 2 h ratsastusta/ pvä / henkilö (monipuolinen sisältö)
• täysihoito (kaksi lämmintä ateriaa, aamiainen ja iltapala)
• majoitus ratsastuskeskuksen päärakennuksessa
• hoitohevonen tai -poni
• tapaturmavakuutus
• mahdollisuus suorittaa SRL:n merkkejä. Tästä ilmoitus ennen leirille tuloa (1kk etukäteen)
• leirinlopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan hienoin ruusukkein
• ajo- ja valjastusopetusta, kaikilla mahdollisuus ajoharjoitteluun
• paljon muuta kivaa, kuten leirikaste

Leiripaikalla toimii myös edullinen kioski, josta voi ostaa mm. karkkia, limsaa, sipsiä ja jäätelöä. Leiriläisten käytössä myös sauna ja 8-hengen palju.

Lähetämme leiristä leirikirjeen aikatauluineen 1-2 viikkoa ennen leirin alkua.

Leirille mukaan otettavia tarvikkeita:

• saappaat, kypärä (voi myös lainata koululta)
• ratsastukseen sopivat housut
• liinavaatteet ja pyyhe
• peseytymisvälineet, uimapuku
• lämmintä vaatetta kylmien ilmojen varalle

Leireille saavuttaessa ja lähtiessä yleisiä kulkuneuvoja käyttäville järjestetään tarvittaessa kyyti juna- ja bussiasemalta. Muista ilmoittaa ajoissa, jos tarvitset kyyditystä. Leirille saavutaan edellisenä iltana noin. klo 19 aikaan.

Leiri päättyy viimeisenä päivänä noin klo 14.

Teoriatunneilla harjoitellaan käytännön hevosmiestaitoja, aiheina mm. varusteiden huoltaminen, valjastaminen ja ajaminen, kengitys ja hevosten käyttäytyminen. Leirin lopussa pidetään leirin lopettajaiskilpailut, joissa kaikki palkitaan hienoin ruusukkein.

Lasten Päiväleiri

Leiri on klo: 09:00 – 17:00. Leirin ratsastustunneilla tehdään vaihtelevasti kaikkea: koulutunteja, leikkitunti, puomeja ja halukkaille myös pieniä esteitä. Kepparitunteja, hevosten kauneuskilpailu, teoriaa ratsastuksesta ja hevosten hoidosta. Opetellaan valjastamaan hevonen ja päästään kärryajelulle. Leiriin sisältyy aamupala, päivällinen ja välipala.

Yleisleiri

Leirin tunneilla tehdään vaihtelevasti kaikkea: koulutunteja, leikkitunti, puomeja ja halukkaille myös esteitä. Leiriläiset jaetaan tasoryhmään ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Alkeisleiri

Leiri sopii hyvin vähemmän ratsastaneille ja ensinmäiseksi leiriksi. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Tarvittaessa ratsastetaan taluttajan avustuksella. Alaikäraja 6v. Leiriläiset jaetaan alkeis-ja jatkoryhmään. Päiväohjelmassa on yhteisleikkiä ja kepparitunteja.

Esteleiri

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo C/B re. 60), jotka ovat kiinnostuneita Esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Äiti-lapsileiri

Tälle leirille aikuinen ja lapsi voivat osallistua yhdessä. Emme ole asettaneet lapselle alaikärajaa, koska vanhempi on mukana. Aiempaa ratsastuskokemusta ei välttämättä vaadita. Leiriläiset jaetaan tasoryhmään ratsastustaidon mukaan, jolloin myös enemmän ratsastaneet pääsevät monipuolisille tunneille.

Estealkeis/yleisleiri

Leiri sopii esteratsastuksesta kiinnostuneille, vaikka hyppykokemusta ei olisikaan vielä. Leirin ratsastustaso vaatimus on Helppo C ( osaa ratsastaa itsenäisesti kaikki askellajit (käynti, ravi, laukka), peruutukset, voltit, tiet, pysähdykset, temponlisäykset, harjoitusravin ja kevyen ravin)

Ratsastamme tasoryhmissä. Loppukilpailussa hyppäämme radan, mutta korkeudet valitaan oman tason mukaan alkaen puomeista 50-60 cm rataan asti. Päivän toinen tunti on puomi tai esteharjoituksia ja toisella tunnilla ratsastamme kouluharjoituksia ja pidämme leikkitunteja.

Teho Koulu

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo B/A), jotka ovat kiinnostuneita Kouluratsastuksesta. Leirillä paneudutaan istuntaan, ryhtiin, kehonhallintaan ja ratsukon tasapainoon. Leiri sisältää kankitunteja. Lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä valittu koulurata ratsastetaan ja arvioidaan.

Teho Este

Tämä leiri on tarkoitettu jo kokeneemmille ratsastajille (helppo B/A re. 80), jotka ovat kiinnostuneita Esteratsastuksesta. Leirillä käydään intensiivisesti läpi esteradan ratsastusta, tekniikkaa, hevosen tottelevaisuutta sekä hevosen ja ratsastajan yhteistyötä. Harjoitellaan erilaisia ja eritasoisia puomi- sekä estetehtäviä. Tunnit sisältävät myös peruskouluratsastusta, joka kehittää taitoa, tasapainoa sekä hevosen hallintaa kohti estetehtäviä.

Leirin lopuksi järjestämme kilpailut jossa opettajan kanssa yhdessä suunniteltu ja rakennettu  esterata ratsastetaan ja arvioidaan.

Aikuisten teho istunta leiri

Leirin opetuksesta vastaa Anita Arponen. Leiri on suunnattu aikuisille, jotka haluavat nauttia lomastaan hevosten parissa ja panostaa omaan ratsastukseen. Tunneilla kiinnitetään huomiota erityisesti ratsastajien erilaisiin vinouksiin, jäykkyyksiin, ryhtiin, tasapainoon ja kehonhallinnan ongelmiin ja niiden ratkomiseen. keskittyen kunkin ratsastajan yksilölliseen kehonhallintaan ja istunnan haasteisiin. Tunnit ratsastetaan pienryhmä tunteina 4ratsukkoa/h. Perjantaina ratsastetaan 1h, lauantaina 2h ja sunnuntaina 2h. Leiri sisältää 5h intensiivistä opetusta. Leirillä syvennytään kehonhallintaan myös lattiatunneilla. Leirille saavutaan perjantaina klo. 16-18 välillä.

Ratsastustuntien aiheet suunnittelemme toiveiden mukaan. Tervetuloa viettämään rentoa leirielämää maaseudun rauhassa. Kiinnostuneet voivat tilata hierontaa ja kosmetologi illan. Nämä maksetaan erikseen palvelun tuottajalle. Tilalla pääset rentoutumaan puusaunan löylyihin ja lämpimään 8-hengen paljuun.

Leirin varaus ja maksu

Kun varaus on tehty, saat sähköpostilla laskun varausmaksusta. Leirikirjeen lähetämme sähköpostilla lähempänä leirin ajankohtaa. Varausmaksun maksaminen varmistaa leiripaikan varatulle leirille. Varausmaksu 100€ sisältyy leirinhintaan, eikä sitä palauteta asiakkaan peruessa tulonsa leirille. Leiri on mahdollista maksaa laskulla 1-2 erässä. Kuitenkin niin että leiri on kokonaisuudessaan maksettu ennen leirille tuloa. Leirin loppuosan voit suorittaa myös leirille tultaessa käteisellä tai kortilla.

Tiedustelut leireistä ja varaukset Iina Tiitinen p. 040 845 9553 tai sähköpostilla mantsalanratsastuskoulu@gmail.com

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen leirikesä kanssamme!

Hakusanat: www.mantsalanratsastuskoulu.fi Mäntsälän Ratsastuskoulu Mäntsälän Ratsutila Ratsastusleirit Leirikesä 2018 Leirit 2018 Kesäleirit 2018 Heppaleirit Esteleiri Toiveleiri Yleisleiri Äiti-lapsi leiri Ratsastusleiri Uusimaa Etelä-Suomi Hiihtolomaleiri Talvilomaleiri Syyslomaleiri Joululomaleiri